Akadálymentes információk az Efiportálon a koronavírussal kapcsolatban


 
A MONTÁZS projekt keretében működő Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál, a www.efiportal.hu weboldal a fogyatékossággal élő személyek számára nyújt széleskörű naprakész tájékoztatást az élet megannyi területéről.
A portálon a koronavírussal kapcsolatos akadálymentes információk, hírek is megtalálhatók.
A folyamatosan frissülő linkgyűjtemény – hivatalos weboldalra történő hivatkozással – széleskörű akadálymentes tájékoztatást nyújt a megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról, a fertőzés elkerülésével kapcsolatos alapvető szabályokról, a koronavírus terjedéséről, annak megállításáról és kezeléséről.
Az otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik a weboldalon tájékoztatást kaphatnak a járványügyi intézkedésekről, az esetleges megbetegedésekkel kapcsolatos teendőkről, valamint célcsoport-specifikusan gyűjtött hírekről, információkról is tájékozódhatnak.
A linkgyűjteményben egy helyen megtalálhatóak siket és nagyothalló, értelmi fogyatékos, speciális kommunikációs szükségletű, autista gyermekek és szüleiknek szóló, látássérült, valamint mozgáskorlátozott embereknek szóló tájékoztatók.